måndag 15 juni 2015

Middagstips!

Ett middagstips kanske vore på sin plats. Något jag avskyr är när man kommer hem trött efter en arbetsdag och inte har den blekaste aning vad man ska äta till middag. Men här kommer ett recept som dels är billigt att göra, blir mycket av, smakar gott samt går snabbt att laga. En rätt med alla de krav jag har för en vardagsmiddag. 

Och gissa vem som står för receptet? Självklart ät det Leila

Linguine med vitlöksrostad zucchini och parmesan

Till 4 portioner behövs:

400 g linguine (torkad)
2 zucchini
1 klyfta vitlök
1/4 mild röd chili
olivolja
flingsalt
svartpeppar från kvarn
1 bit parmesan

Koka pastan al dente i saltat vatten. 

Hyvla zucchinin tunt på längden med en mandolin eller osthyvel.

Fräs zucchini i olivolja tillsammans med riven vitlök och finhackad chili. Smaksätt med salt och peppar. 

Blanda zucchiniblandningen med den nykokta, heta pastan och servera direkt med färskriven parmesan. 

Då jag har en man som oftast vill ha med en bit kött för att få till en komplett måltid stekte jag lite bacon till. Blev super smarrigt!




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar